Vælg en effektiv og ambitiøs entreprenør!

Dygtige fagfolk til dine opgaver

Ring ​til os på 21 43 03 09 

eller 59 27 71 49 for info og tilbud

Støvbinding på ridebaner

Dustex som Støvbinder på ridebaner. Hvad kan du som ridebane - ejer gøre ved støv så dine heste og ryttere kan ride på en forsvarlig måde .​

Vanding

Vanding er en metode de fleste kender til, men det kan være svært at finde tid sidst på dagen eller før stævner eller lign.

For meget vand giver en mudret tilstand, så vådt sand klæber til hove mv. Ridebanen klasker sammen, de fine partikler, som er støv, bliver vasket ned i bunden så der opstår pytter.

Vandet kan ikke trænge igennem, og banen får bløde og hårde områder. Ved for kraftig vanding kan man blive nødt til at skifte gruset i toppen tidligere.

Vanding af banen skal foretages med korte mellemrum (arbejdskrævende) for at man kan få en nogenlunde støvbinding og banen ændrer sig hele tiden, afhængig af temperaturen og vind og vejr .

Vandingsanlæg til en ridebane koster fra 50000 - 90000,00 kr.​

Saltning

Salt tiltrækker fugt fra luften men er kun effektiv hvis luftfugtigheden er høj nok til at der kan opstå korrosion på køretøjer og materiel.

Der kan opstå en række sundhedsfarlige situationer ved udtørring af ridebanen for hest og rytteraf saltholdigt støv.

På en udendørsbane er der fare for udvaskning til omkring liggende træer og buske.

Vanding og saltning har det til fælles , at for lidt salt giver dårlig støvbinding, og for meget salt vil give områder hvor banen er blød og hård. En behandling af en ridebane med Calciumclorid vil ca koste fra 5000 - 7000,00 kr. Iflg. Saltproducent er holdbarheden ca 14 dage.​

Dustex

Dustex binder støvet på en økologisk og miljømæssig forsvarlig måde og er et naturprodukt som kommer fra grantræer ved parpirfremstilling.

Dustex binder de små partikler støv til større partikler, Dustex og grusmaterialer binder betydeligt stærkere sammen end når klorider anvendes.

  • Ufarlig for dyr og mennesker
  • Ikke allergifremkaldende
  • Ikke irriterende på hud og øjne
  • Har ikke nogen negativ påvirkning på træer og buske
  • Nedbrydes i naturen
  • Forårsager ikke rust

Dustex giver en effektiv støvbekæmpelse, afhængig af banekvalitet og alder på toplaget.

Ved kraftigt regnvejr på en udendørsbane kan det blive nødvendigt med en supplernde behandling på 25 - 50 % i Dosering.​

Se her hvad dyrlægen siger​

Læs mere her

Spar penge og miljø med naturens eget bindemiddel

Et godt helbred er svært at sætte pris på, men allergi og stenlunger er ikke til at spøge med for hverken hest eller rytter som er i det støvede miljø på inden og udendørs baner.

Ved brug af Dustex, vil der være en betydeligt gevinst for både hest - rytter og publikum at være i en ridehal uden støv.

Etablering af en korrekt ridebane er bekostelig,men med flere gode oplevelser end en dårlig ridebane.

Når hoven rammer gruset og sætter af sker der en kværnende effekt og derved kommer der fine støvpartikler konstant på ridebanen.

Man kan på en miljøvenlig måde reducere støvet kraftigt ved behandling med Dustex, som må være det bedste alternativ, fremfor vand og salt.

Der er stor forskel på ridebaners toplag - tykkelse - materiale anvendelse - alder - bærelag og det har stor betydning for mængden af Dustex, som der skal til for en effektiv støvbekæmpelse.

Vil du vide mere, se vores kortfilm, eller kontakt os for et besøg, eller en uforbindende snak.

KONTAKT OS FOR YDERLIGERE INFORMATION

59 27 71 49 / 21 43 03 09

Vil du kontakes af os?​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mini Entreprenøren
Bassebjerg 2

4450 Jyderup, Danmark